Dit wil je weten

Onze sfeervolle bakkerij, Bertram & Brood, vind je aan de Meipoortstraat in het centrum van Doesburg. Iedere ochtend wordt deze gevuld met de heerlijkste verse broden en banket.

Voor een uitgebreide lunch of high tea ligt er een gevarieerde kaart op jou te wachten.

Wat vooraf ging?

Het zit in je bloed, dat kun je zeker zeggen over Miguel & Manon. De opa en oma van Manon hadden een bakkerij in Gaanderen, deze is later door haar ouders overgenomen. In die bakkerij hebben Miguel & Manon elkaar leren kennen, doordat Miguel daar ging werken. Na verloop van tijd hebben ze allebei een ander vak gekozen, Miguel werd Marinier en Manon ging werken in de hulpverlening. Uiteindelijk hebben ze samen besloten om hun bakkershart te volgen. In 2008 zijn ze een bakkerswinkel met lunchroom gestart in een knus pandje, aan de Kerkstraat. Vanwege de wens voor een grotere lunchroom zijn ze in 2010 verhuisd naar het pand aan de Meipoortstraat, dat is waar Bertram & Brood zich nu nog altijd bevindt.

Bertram & Brood, een begrip in Doesburg

Op het moment dat je de deur opent van Bertram & Brood, dan komen de geuren en de sfeer van een authentieke bakkerij op je af. Het vers gebakken brood ligt op de houten schappen en de lekkerste koffie wordt gedronken door één van de aanwezige klanten die zijn krantje aan het lezen is. Om je heen zie je allemaal lekkernijen die je mee kunt nemen of in de lunchroom kunt nuttigen. Drie ochtenden in de week werkt de vader van Manon in de zaak. Hij maakt de lekkerste koeken, gebak, desembonkjes en desembrood. Op de andere dagen verzorgt Miguel ‘bakker Bertram’ het overheerlijke gebak. De moeder van Manon geniet op de achtergrond mee en helpt met de kleinkinderen.

Bewuste keuze

Alle producten worden op ambachtelijke wijze bereid met de beste ingrediënten. Het brood wordt iedere nacht vers gebakken door een ambachtelijke bakkerij uit Dieren. Dit zorgt ervoor dat het team zich volledig kan focussen op alle andere producten en natuurlijk op jou. Nergens drink je een lekkerder bakje koffie dan bij Bertram & Brood in Doesburg. Hier wordt niet de eerste de beste koffie geschonken. Ze hebben gekozen voor een biologische koffie van het Arnhemse bedrijf Peeze, want zij garanderen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Dit is nog eens werken met je hart en dit alles met een fantastisch team.